Tiiu Talvistu: õnn on teha õige valik

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kunstimuuseumi kogude kuraator Tiiu Talvistu vaatab raeplatsi viltuse maja aknast naaberhoonet, kuhu aastaid tagasi loodeti laiendada muuseumi, ning nende kahe vahele kavatseti ehitada tänavapinnast kõrgemale klaasist ühenduskoridor.
Tartu kunstimuuseumi kogude kuraator Tiiu Talvistu vaatab raeplatsi viltuse maja aknast naaberhoonet, kuhu aastaid tagasi loodeti laiendada muuseumi, ning nende kahe vahele kavatseti ehitada tänavapinnast kõrgemale klaasist ühenduskoridor. Foto: Sille Annuk

Tartu kunstimuuseumis 42 aastat ametis olnud Tiiu Talvistu lahkub augusti lõpus selle asutuse teenistusest.

 Juuni lõpus esitles ta sealsamas raamatut «Jõgi voolab siit läbi ... Peatükke Tartu kunstiloost», mis annab ülevaate samanimelisest näitusest ja on ühtlasi Eesti kunstiajaloo omamoodi lühikonspekt.

Kunstiajaloolane ja ajakirjanik on ammused tuttavad. Intervjuu tegemiseks kohtusid nad Vallikraavi tänavas muuseumi majas, kus omal ajal elas lugupeetud kirjandusprofessor ja hiilgav luuletaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles