Põllumajandusmuuseum sai kolm hobust

Vilja Kohler
, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti raskeveohobune Vertu elab põllumajandusmuuseumis 2014. aasta sügisest.
Eesti raskeveohobune Vertu elab põllumajandusmuuseumis 2014. aasta sügisest. Foto: Margus Ansu

Tartu külje all Ülenurmel asuv põllumajandusmuuseum täienes eile õhtul kahe eesti ja ühe tori tõugu märaga.

Kolm uut hobust on pärit Tori hobusekasvandusest, teatas põllumajandusmuuseumi kommunikatsiooni- ja turundusjuht Katrin Vask.

«Eesti hobused tunnevad end siin hästi, on rõõmsad,» lisas ta. «Aga tori tõugu mära paistab pisut kurvana – ta jäi ilma paarilisest, kes viidi Kurgjal asuvasse talumuuseumi.»

Eile olid muuseumi uued hobused juba koplis. «Meie külastajad saavad neid näha,» ütles Katrin Vask. Suuremalt esitletakse suksusid 13. augustil peetaval rukkimaarjapäeval.  

Põllumajandusmuuseumis on nüüd esindatud kõik Eestis ohustatute hulka kuuluvad hobusetõud: Vertu on eesti raskeveohobune, Vilma ja Vinge eesti hobused ning Lumee tori hobune.

Lisaks elavad muuseumis kaks poni, lambad, kitsed, küülikud ja vutid. Paljudele külastajatele tuttava lehma Mirdi koht on laudas kahjuks aga tühi.

«Mirdil oli udarakasvaja, tohterdasime teda küll, aga paraku ei olnud sellest abi,» rääkis Katrin Vask. «Paar nädalat tagasi läks Mirdi parematele karjamaadele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles