Armastusfilme koguneb vabaõhukinno vaatama südamlik publik

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välikinos ootab vaatajaid 1600 tooli, mis praegu on vihmamärjad.
Välikinos ootab vaatajaid 1600 tooli, mis praegu on vihmamärjad. Foto: Margus Ansu

Täna kell 22.15 algab Tartu raeplatsil üheteistkümnenda armastusfilmide festivali tARTuFF esimene seanss. Enne seda on kavas tavapäraseks saanud südametseremoonia, mis sedakorda omandab senisest suuremad ja südamlikumad mõõtmed.

Festivali Tartu tiimi eesotsas on Agnes Nurme. «Meil on avamistel olnud alati südametseremoonia,» ütles ta. «Eelmistel aastatel on meile üle antud südame vastu võtnud Tiina Lokk või keegi teine korraldajatest. Seekord on plaanis kaasata ka publik, kelle sisse me moodustame suure südame. Ei hoia ju ainult meie tARTuFFi soojust ja romantikat, eks ikka paneb ju publik selle kõik siin elama.»

Tänavune avafilm on Nurme sõnul hoogne ja lõbus «Sing Street» (Suurbritannia, 2016), mille režissöör on John Carney. Vaatamiseks on festivali korraldajad Baltimaade suurimasse vabaõhukinno, kus on kavas näidata kuuel õhtul 12 filmi, kohale toonud ja paika seadnud 1600 tooli. «On ka natuke ruumi, et vaatajad saaksid tuua oma tooli, diivani või lebomati kaasa,» ütles Nurme. «Saab istuda ka välikohvikutesse.»

Praegu, viis tundi enne tänavuse tARTuFFi algust, sajab Tartu kesklinnas nagu hernevarrest. Festivali korraldajate andmeil lakkab sadu paar-kolm tundi enne südametseremooniat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles