Piirivalvurid pidasid kinni ajutise kontrolljoone ületajaid

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peipsi järv.
Peipsi järv. Foto: Margus Ansu

Piirivalvurid pidasid nädalavahetusel Peipsil ja Lämmijärvel kinni mitu inimest, kes olid seal ületanud ajutist kontrolljoont.

Pühapäeval märkasid Mehikoorma piirivalvurid ajutise kontrolljoone ületust Peipsi järvel. Üks veesõiduk oli Venemaalt võtnud suuna Eestisse ja seejärel tagasi pööranud. Tegemist oli kalastajatega, kellega tegeleb edasi Venemaa piirivalve.

Samal päeval märkasid Mustvee kordoni piirivalvurid Lämmijärvel ajutise kontrolljoone samalaadset ületust. Piirivalvurid pidasid aluse kinni. Selles viibinud mees ja naine selgitasid, et ei saanud navigatsiooniseadmes märgitud kontrolljoone asukohast õigesti aru ja olid arvanud, et see märgib soovitatavat laevateed.

29. juulil märkasid Varnja piirivalvurid Peipsil ajutise kontrolljoone ületust ühe mootorpaadi poolt Eestist Venemaa suunas ja tagasi. Sündmuskohale liikunud piirivalvurid leidsid kontrolljoont ületanud aluselt neli meest, kes rääkisid, et orienteerusid kompassi abil ega pannud kontrolljoone ületust tähele. Piirivalvurid toimetasid mehed menetlustoiminguteks Varnjasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles