Järvemuusika kuulajate ette tuleb Leigo festivaliorkester

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure orkestri kõlapildile lisab võlu Leigo looduse vaatemäng.
Suure orkestri kõlapildile lisab võlu Leigo looduse vaatemäng. Foto: Kristjan Teedema

Järvemuusika festival Valga- ja Tartumaa piiri lähedal Lutike külas Leigol toimub tänavu 5. ja 6. augustil. Korraldajate teatel astuvad üles Estonian Voices, Järvi Instrumentalists, Estonian Cello Ensemble, Kremerata Baltica, Miina Järvi, Mari Poll, Helen Lepalaan jt.

Esinejate hulgas on ka Koit Soasepp, kes Vanemuise sümfooniaorkestri suvekontserdil pühapäeval Kassitoome orus võlus solistina publikut.

Leigol on kahel õhtul kavas muusikat Mozartist Pärdini. Järvemuusika festivalile mõeldes on dirigent Risto Joost kokku kutsutud Leigo festivaliorkestri.

Festivali esimesel päeval reedel algab esimene kontsert kell 17, kui kuulajate ette tuleb Estonian Voices kavaga, mis on inspireeritud Pärdist ja Tormisest. Vahepeal esinevad Järvi Instrumentalists, Estonian Cello Ensemble ja Kremerata Baltica ning õhtu lõpetab kell 22.30 Kremerata Baltica ja segakoor Latvija, dirigeerib Māris Sirmais, kavas on Arvo Pärdi «Te Deum».

Laupäeval kell 17 tuleb kuulajate ette Arsise kellade ansambel. Õhtu neljas ja viimane kontsert algab kell 22, kui Leigo festivaliorkester ja Voices Musicales ning solistid Elīna Šimkus, Juhan Tralla, Koit Soasepp ja Helen Lokuta esitavad Risto Joosti dirigeerimisel kaks Mozarti helitööd – «Ave verum corpus» ja «Requiem».

Korraldajate teatel lõpetab mõlema kontserdipäeva Leigole omane tule ja valguse vaatemäng. Leigole viivad nii Tartust kui Tallinnast bussid.

Kava ja muud infot saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles