Fotod ja video: Piirissaarel oli jälle suur tulekahju (3)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna öösel hävis Tartu maakonnas Piirissaarel Piiri külas põlengus kaks eluhoonet, kolmas maja sai tulekahjustusi. Inimesed põlengus kannatada ei saanud.

30. juuli õhtul kell 23.42 tuli häirekeskusele teade, et Piirissaarelel Piiri külas on süttinud eluhoone. Teate kohaselt levis tuli ka teisele ja kolmandale elumajale.

Esimesena jõudsid Piirissaarele kell 00:49 Räpina ja Põlva komando meeskonnad ning meedikud, kell 1.36 ka Tartu komando meeskond. Esimeste päästjate saabumise ajaks põlesid kaks hoonet lausleegiga, neist üks oli täielikult hävinud ja teisel seinad söestunud. Kolmandal majal sai põlevate hoonete poolne sein tulekahjustusi, samuti hävis osaliselt katus.

Enne kutseliste päästjate saabumist olid kustutustööde ja kolmanda maja kaitsmisega alustanud Piirissaare vabatahtlikud päästjad, keda aitasid saarel viibivad inimesed. Lisaks päästsid päästjad põlengust kolm-neli eluhoonet.

Kõik inimesed said majadest välja ning keegi põlengus kannatada ei saanud. Meedikud osutasid kohapeal esmaabi ühele inimesele.

Tulekahjule pandi piir kell 1.49 ning viimased tulekolded on nüüdseks likvideeritud. Täpsustatud andmetel põlesid kaks eluhoonet ning ühe amortiseerunud sauna sein. Kustutustöid raskendas piiratud nähtavus, sest kõik oli mattunud suitsu sisse.

Esialgse hinnangu kohaselt süttis esimene hoone seal asunud mopeedi akulaadijast. Põlengu täpse tekkepõhjuse selgitab uurimine.

Sündmusele reageerisid Piirissaare vabatahtlikud päästjad, kutselised päästjad Räpina, Põlva ja Tartu komandost, Tartu operatiivkorrapidaja, politsei- ja piirivalveameti kaatrid ning kiirabi.

Alles mai keskel oli Piirissaarel olnud eelmine suur tulekahju milles hävis kolm elumaja ja palvemaja.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles