Ohtlik paadisild linnaujulas: kaks last on sattunud uppumisohtu (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõe linnaujulas oleva paadisilla kõrval läheb vesi äkki sügavaks.
Emajõe linnaujulas oleva paadisilla kõrval läheb vesi äkki sügavaks. Foto: Sille Annuk

Emajõe linnaujulas Lodjakoja kõrval on paatidele vettelaskmiseks mõeldud betoonalus, millel lapsed ohtu aimamata mängimas käivad. Tegelikult piisab vaid, et laps sillalt sammu kõrvale astub, kui vesi on üle pea. Viimastel nädalatel on silla juures uppumisest päästetud kaks last.

Kaks nädalat tagasi päästis eelkooliealise tüdruku elu G4S vetelpäästja Kristel Silla. «Kaks tüdrukut läksid paadisillale turnima, üks astus üle ääre vasakule poole, ja oli kohe umbes kolme meetri sügavuses vees,» ütles Silla.

Ta tõttas tüdrukule appi, püüdes ka ise rahulikuks jääda, nii sügav vesi oli üle pea ka vetelpäästjale endale. Väikese plikatirtsu ema istus eemal pingil ning oli väga kohkunud läbimärga tütart ja vetelpäästjat silmates.

Eelmise nädala lõpus juhtus paadisillal ehk slip’il teine intsident, kus läks jälle laps betoonalusele mängima. Vetelpäästja jõudis veel hõigata, et nii sügaval ei uju, kui väikemees astus sammu kõrvale, ja oli uppumisohus. Sel korral nägi lapse häda ka isa, kes riietes vette tormas ja lapse välja tõmbas.

«Siin on silt ja me teavitame ka suuliselt, et siin on ohtlik koht. Slip on paatidele, et need kohe vette saaksid,» rääkis G4Si Lõuna piirkonna teenistusjuht Argo Raag.

Raag hindab noorte vetelpäästjate tööd väga heaks, kiire vooluga Emajões võivad ohtu sattuda täismehed, rääkimata väikelastest.

Slip kuulub Lodjakojale, kust muuseas lastakse jõkke lotja Jõmmu. Lodjakoja turundusjuht Liisa-Lota Kaivo polnud teadlik ohuolukordadest, mis ujumishooajal tekkinud on. «Me võtame kindlasti midagi ette, et lapsi mitte ohtu seada, näiteks paigaldame ette aia,» lubas Kaivo. Pärast Postimehe päringut tõsteti ohusilti, mis keelab sillal ujuda nähtavamasse kohta ning lubati panna slipi ette poi, et märgistada paremini ujumisala piiri. 

Esimese tüdruku elu päästnud Silla tõdes, et «süüdi pole mitte lapsed, vaid lapsevanemad peaksid oma lapsi hoolekamalt jälgima».

Täna Emajõe linnaujulas valves olevad vetelpäästjad Mai-Liis Logina ja Rasmus Saal juhtisid tähelepanu, et silla juures on silt, mis keelab seal ujuma minna.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles