Tartu õppur tõi rahvusvaheliselt bioloogiaolümpiaadilt hõbemedali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TRT02: MIINA H
TRT02: MIINA H Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

17.-24. juulini Vietnamis Hanois peetud rahvusvaheliselt bioloogiaolümpiaadilt tõi hõbemedali kaasa Miina Härma gümnaasiumi õpilane Richard Luhtaru. 

Hanoi riikliku ülikooli poolt korraldatud võistlusest võttis osa 252 õpilast 67 riigist. Igast riigist võib osaleda kuni 4 õpilast. Eesti meeskonda kuulusid Maris Sala Hugo Treffneri gümnaasiumist, Anneliis Rea Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumist, Kaarel Hänni Tallina Realkoolist ning Richard Luhtaru Miina Härma gümnaasiumist. Hõbemedali saanud Luhtaru jäi üldarvestuses 57. kohale, hõbedase medali sai ka 59. koha saavutanud Kaarel Hänni.

Pronksmedalid said Anneliis Rea, kes jäi 108. kohale ning Maris Sala, kes jäi 118. kohale. Olümpiaadi üldvõit läks Singapuri.

Olümpiaadil lahendati neli praktilist tööd ja kaks mahukat komplekti teooriaülesandeid „Kõik ülesanded olid koostatud väga kvaliteetselt ja eeldasid õpilastelt nii üksikasjalisi teadmisi kui nende teadmiste oskuslikku rakendamist, aga eeskätt loogilist mõtlemist,“ ütles Eesti võistkonna juhendaja Sulev Kuuse.

Kevadel 9. klassi lõpetanud Luhtaru on tänavu veel käinud Hongkongis rahvusvahelisel matemaatika olümpiaadil, kus talle anti aukiri. Samal võistlusel käis Luhtaru ka mullu, tänavu kahekordistas ta oma mullust punktiskoori. Eelmisel aastal käis noormees veel rahvusvahelisel loodusteaduste olümpiaadil, kust tuli tagasi kuldmedaliga. 2015. aastal osales Luhtaru ühtekokku viiel rahvusvahelisel olümpiaadil ja võistlusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles