TÜ maalikunsti magistrandid näitavad L.I.H.A.

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 17 avavad Tartu Ülikooli maalikunsti eriala magistrandid Tartu kunstimaja monumentaalsaalis rühmanäituse L.I.H.A., kus saab näha nelja noore kunstniku ühiseid katsetusi kujutada inimkeha, segades omavahel maalikunsti ja teisi kunstiliike.


Rühmatööna valminud näitus keskendub märksõnadele «keha, mäng, füüsiline/vaimne, normaalne/kõrvalekalle» jne, vahendas ülikooli pressiteade.

Oma töid näitavad TÜ maalikunsti eriala magistrandid Margus Lokk, Liisi Örd, Anna Hõbemägi ja Karin Treufeldt. Muuhulgas näeb näituse avamisel rollimänguliste tegelaste - laud-mehe ja kile-naise - performatiivseid etteasteid.

Üliõpilaste kollektiivselt genereeritud näituseprojekt on võimaldanud neil osaleda ühe näituse ettevalmistamise eri faasides, võimaldades neil tajuda kunstipraktikas oluliste mõistete, nagu kuraator, rühmatöö ja jagatud autorlus tegelikku tähendust, nende miinus- ja plusspooli.

Näituse kuraator on professor Jaan Elken ja see jääb avatuks 20. veebruarini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles