Tammeka kaitsja: teise punase oleks võinud andmata jätta

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammeka keskkaitsja Jürgen Lorenz.
Tammeka keskkaitsja Jürgen Lorenz. Foto: Kristjan Teedema

Jalgpalli Eesti meistriliiga 20. vooru avakohtumises võõrustas Tartu JK Tammeka eile õhtul Tallinna FC Florat. Meeskondade mõlemad senipeetud liigamängud Tallinnas olid lõppenud väravatega viigiga, kuid eile võttis Flora tulemusega 4:0 kindlalt oma, tagatipuks lõpetas Tammeka punaste kaartide tõttu kohtumise üheksakesi.

Uue peatreeneri Argo Arbeiteri käe all pidas Flora esimese ametliku mängu läinud pühapäeval, kui seal samas Tamme staadionil nahutati karikasarja raames Tartu JK Welcot 8:0 ning ka eile pandi kohe avaminutitest korralik karussell käima.

Juba 7. minutil avas karistuslöögi järel mänguskoori Rauno Sappinen ning veerand tundi hiljem duubeldas Rauno Alliku külaliste eduseisu. Floral oli veel ridamisi võimalusi, kuid neid realiseerida ei suudetud ning vaheajale minnes juhiti jätkuvalt kaks-null.

Teist poolaega alustas Tammeka viiemehelise kaitseliiniga, kuid sellestki polnud Flora kiiruse vastu abi: 55. minutil lõi Sappinen seisuks kolm-null ja 62. minutil tuli Alliku jalast neli-null.

Kaks eemaldamist

Tammeka kannatuste õhtu polnud sellega aga lõppenud: kakskümmend minutit enne kohtumise lõppu näitas mängu peakohtunik Elar Tarkus punast kaarti meeskonna kaptenile Kaarel Kiidronile ja veel üheksa minutit hiljem ka Martin Jõgile.

Mõlemad Tammeka kaitsjad olid viimase mehena võtnud maha Flora ründaja Sakari Tukiaineni, kuigi teise eemaldamise olukorras oli Jõgi kõrval olemas ka Jürgen Lorenz ning kohtunik võinuks piirduda ka kollast värvi kaardiga.

«Ütlesin ka kohtunikule, et olin põhimõtteliselt seal kõrval,» kommenteeris Lorenz pärast kohtumist Jõgi eemaldamist. «Tukiainen jooksis meie vahel, minu arvates oleks võinud selle punase andmata jätta.»

Kaarel Kiidroni eemaldamise järel ka kaptenikohuseid täitnud Jürgen Lorenz nentis, et Flora mängis väga isukalt, ning küllap peituvad selle põhjused just hiljutises treenerivahetuses. «Kõik on tuhhi täis, tahavad tõestada, et on väärt kohta põhikoosseisus. Tempo oli väga kõva ning nii kui jalg vaba oli, panid kohe tsenderduse kasti,» ütles keskkaitsja.

Ta lisas, et tegelikult kontrollisid florakad ka kevadisi mänge Tallinnas, kuid siis jäi neil võrreldes eilse matšiga puudu just konkreetsetest lahendustest.

Järgmises kohtumises võõrsil Sillamäe Kalevi vastu ei saa lisaks Kiidronile ja Jõgile väljakule joosta ka Rasmus Tauts, kes peab kandma mängukeeldu järjekordse kollase kaardi eest. Jürgen Lorenz usub siiski, et idavirumaalaste vastu annab pusida, sest vähemalt viimasel kahekümnel minutil vähemuses mängides ei lagunetud, suudeti hoida distsipliini ning kõik võitlesid lõpuni välja.

Flora võtab mäng-mängult

Tammekas jalgpalluriteed alustanud FC Flora äärekaitsja Markus Jürgensoni sõnul oli peamine vahe eelmiste omavaheliste mängude ja eilse matši vahel see, et florakad mängisid märksa ründavamalt ja julgemalt.

«Ka eelmistes mängudes valdasime palli ja lõime võimalusi, aga võib-olla mängisime liiga turvaliselt. Nüüd õnnestus ka väravaid lüüa, mis on jalgpallis kõige olulisem,» ütles Jürgenson ja lisas, et kui teha kokku üle kolmekümne pealelöögi, nagu Flora eile, siis sellise löökide arvu pealt tahes-tahtmata mõned väravad tulevad.

Jürgensoni sõnul oligi kunagise edurivimehe Argo Arbeiteri esimene sõnum meeskonnale see, et talle meeldib rünnata. «Mis jalgpalluril selle vastu saab olla,» muigas Jürgenson. Ta täpsustas, et pisut on Arbeiter muutnud ka senist formatsiooni ning küllap seegi oli eilse kindla võidu üks võtmetest.

Kuigi Flora jääb liidrikohal paiknevast FC Infonetis maha 11 punktiga, usub Jürgenson, et meeskonnal on veel kõik võimalused lõpuks ka tiitli eest võidelda.

«Eelmisel aastal oli Levadia ka üheteistkümne punktiga maas, aga lõpuks sekkusid ikkagi sinna kõige teravamasse konkurentsi. Pool hooaega on veel ees, võtame mäng-mängult, üritame vahe tagasi mängida. Tuleb ründemängu parandada ja kaitsemängu korras hoida, vaatame mis saab,» ütles 28-aastane mängumees.

Lõpetuseks pärisin Jürgensonilt, mis juhtus meeskonna edukaima väravaküti, samuti kunagise Tammeka palluri Albert Prosaga, kes paari päeva eest osapoolte kokkuleppel Florast lahkus. Jürgenson tunnistas, et meistriliigas kümme väravat löönud ründaja lahkumine oli mõistagi ootamatu, kuid jalgpallis selliseid asju juhtub.

«Ei oska kommenteerida, mis seal oli, see on Alberti ja klubi vaheline asi. Aga eks jalgpallis tuleb sellisteks asjadeks valmis olla ja järgmisel päeval jälle edasi panna,» nentis Jürgenson.

Liigatabel:

Foto: EJL
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles