Võidu sild sai atraktiivse kujundusvalgustuse

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtust alates näeb Tartu Võidu silda täiesti uues valguses. Silla arhitektuuri esiletoomiseks on paigaldatud silla erinevatele konstruktsioonidele kokku 68 kaasaegset kaugjuhitavat LED-valgustit.

Eile hilisõhtul tehti viimased valgustuse proovid ja alates tänasest jääb kesklinna sild pimedal ajal valgustatuks. Innovaatiline valguslahendus on arvuti teel programmeeritav, mis võimaldab luua erinevaid valguslahendusi.

«Meil on võimalik kujundada silla valgustus erinevatel tähtpäevadel või üritustel erisuguseks. Innovaatiline ja energiasäästlik dekoratiivvalgustus elavdab kesklinna ja toob atraktiivsust Emajõele,» ütles abilinnapea Valvo Semilarski.

Ta lisas, et Tartul on plaanis sarnaste projektidega jätkata ning pilkupüüdva valguslahenduse saab ka tuleval aastal rekonstrueeritav Kaarsild.

Esimesel nädalal jääb sillavalgustus põlema tavarežiimis. Augustikuu kahel esimesel nädalal käivituvad valgustuse erinevad programmid, et näidata rahvale, milliseid valguslahendusi uus kujundusvalgustus võimaldab.  

Võidu silla kujundusvalgustuse idee autorid on Priit Tiimus ja Eva Tallo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles