Tuleval nädalal algavad Descartes´i ja Hansa kooli spordiväljakul ehitustööd (1)

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Descartes´i ja Hansa kooli spordiväljak.
Descartes´i ja Hansa kooli spordiväljak. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Riigikogu rahanduskomisjon toetas eelmise aasta lõpus katuserahaga Descartes'i ja Hansa kooli ühise spordiväljaku rekonstrueerimist. Järgmisel nädalal algavadki seal ehitustööd ning koolid saavad septembri keskpaigaks 1400 ruutmeetri suuruse võimlemisala, mida saavad kasutada ka naabruskonna elanikud.

Projekti järgi Anne 65 territooriumilt likvideeritakse amortiseerunud liivaplats, võrkpalliväljak ja tribüünide varemed ning rajatakse piirdeaiaga männipuu koore multšiga kaetud tervisespordiplats, mis sobib kehalise kasvatuse tunni läbi viimiseks.

Võimlemislinnakusse tulevad näiteks tasakaalupoomid, rööbaspuud, erineva kõrgusega rippkangid, astumisalused, tõkked, tasakaalurajad ja rippsild. Riigieelarvest finantseeritakse töid 90 000 euroga ja Tartu linna eelarvest 30 000 euroga.

Tartu linnavalitsuse linnavarade osakonna ehitusteenistuse vanemspetsialist Märt Mõttus rääkis, et kõige kulukamad on võimlemisala projekti juures atraktsioonid, mis on sertifitseeritud ja kõikidele turvanõuetele vastavad. «Päris korralik väljak tuleb sinna. Ta on kulukas, sellega olen nõus, aga soovime midagi head ja korralikku tükiks ajaks,» ütles Mõttus.

Tegemist on Descartes´i ja Hansa kooli spordiväljaku rekonstrueerimise esimese etapiga. Mõttuse sõnul on linnal valminud projekt, mis hõlmab kahe kooli kogu staadioniala rekonstrueerimistöid. Kuna kogu ala korda tegemine on väga kulukas, ei oska Mõttus praegu öelda, millal järgneb teine etapp.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles