Elva ajaloo põnevamad peatükid raiuti raamatusse

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kalju Hook

Järgmisel kolmapäeval esitletakse raamatut «Elva ajast aega. Jutustusi Elva ajaloost», kuhu ajaloolane Kalju Hook on kokku kogunud värvikad seigad ja isikud Elva ajaloost.

Autori sõnul ei ole raamatus talletatud kuiva ajalugu. «Oli soov koostada lugemine, mille kallale saaks asuda igal jõudehetkel ja vajadusel ka raamat kõrvale panna,» ütles Hook, «Raamatusse on kirja saanud vähemalt saja praegu elava elvalase ja Elvaga seotud isiku nimed, manalameestest- ja naistest rääkimata.»

Raamatu kirjutamine sai alguse 2013. aastal asutatud Elva muuseumisõprade klubi tegevusest.

«Klubi hakkas koos käima kord kuus ja igal kohtumisel avati ühiselt nii mõnigi põnev lehekülg Elva ajaloost. Hakkasime neid koondama klubi aastavihikutesse, mida on trükitud juba kolm. Praktiliselt olid mitmed peatükid Elva ajaloost sellega juba valmis,» ütles Hook.

«Mis kõige olulisem, Elva ajalugu hakkas mulle tohutult huvi pakkuma. Kuidas on võimalik, nii pisike asum on olnud koduks nii paljudele tegusatele inimestele ja talletanud nii palju olulisi inimtegevusi,» lisas ta.

Raamatu esitlus leiab aset kolmapäeval, 27. juulil algusega kell 15 Elva linnaraamatukogu kaminasaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles