Kunstnik kutsus kolleegid oma koduaeda flirtima

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnike liidu liige aastast 1988, tartlannast kunstiõppejõud Imbi Kruuv on oma aeda Ujula 25 kureerinud näituse «Flirt aiaga». Enne Tiiu Kirsipuu installatsiooni «Sirm II» (esiplaanil) tutvustamist rääkis ta kolmekorruselist kasvuhoonet meenutavast «Rapunsa paviljonist» (autor Eneli Valge).
Kunstnike liidu liige aastast 1988, tartlannast kunstiõppejõud Imbi Kruuv on oma aeda Ujula 25 kureerinud näituse «Flirt aiaga». Enne Tiiu Kirsipuu installatsiooni «Sirm II» (esiplaanil) tutvustamist rääkis ta kolmekorruselist kasvuhoonet meenutavast «Rapunsa paviljonist» (autor Eneli Valge). Foto: Sille Annuk

Ülikooli spordihoonest sadakond meetrit linnaujula poole liikuja märkab paremat kätt maja koos aiaga, milles hakkab silma tavatuid asju. Kui seisatuda ja veidi vaadelda, saab selgeks, et aiarohelusse on asetatud kunstiteosed.

Nii näiteks on aias kõrvuti püsti pandud kaks kangast, mille keskele on lõigatud kummalegi ümmargune auk. Nende juures seisab roostetanud plekist keha ja augulisest kettast peaga inimene, kelle (õigemini: mille) jalga mööda roomab üles türgi uba.

Värava lähedal on voki- ja kruupingijuppidest loodud miski, mis meenutab elusolendit. Kõrvuti paigutatud redelilaadsetele moodustistele on peale riputatud nööri, sealsamas on oma koha leidnud kaks ämbrit. Taamal paistab klaasist torn nagu kolmekorruseline kasvuhoone.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles