Herilased õgivad marju ja sunnivad striptiisi tegema (1)

Eili Arula
, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herilased maiustavad Tartu avaturul enim punaste murelitega. Turul mureleid müüv Brigita Trink tunnistas, et ühe murelipuu tegid herilased tema koduaias tühjaks.
Herilased maiustavad Tartu avaturul enim punaste murelitega. Turul mureleid müüv Brigita Trink tunnistas, et ühe murelipuu tegid herilased tema koduaias tühjaks. Foto: Sille Annuk

Et herilastele magus meeldib, on teada kõigile, kes suvisel ajal millegagi maiustavad. Tänavu on need putukad paljude arvates aga eriti tüütud ja tigedad. Eriti on herilaste õelust täheldanud marjakasvatajad, kelle sõnutsi on musta-kollasetriibulised kiletiivalised marjapõõsastes kohati puhta töö teinud.

Murelimaiad

Kuigi herilased toituvad peamiselt putukatest, maitseb neile ka igasugune magus kraam ning hea meelega mekivad nad puuvilja- ja marjamahla. See, et herilased marjapõõsaste kallale kipuvad, on bioloog Urmas Tartese sõnul indikaatoriks, et marjad on küpsed.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles