Reisijaid täis Tartu-Tallinna ekspressbuss sõitis kraavi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu külje all Tiksojal põhjustas veoautojuht liiklusohtliku olukorra ning AS Sebe bussijuht pidi kokkupõrke vältimiseks sõitma teelt välja.
Tartu külje all Tiksojal põhjustas veoautojuht liiklusohtliku olukorra ning AS Sebe bussijuht pidi kokkupõrke vältimiseks sõitma teelt välja. Foto: Lõuna prefektuur

Tartust väljunud Tartu-Tallinna ekspressbuss sõitis kraavi, et vältida otsasõitu ootamatult teel tagasipööret tegema hakanud veokile.


Avarii juhtus kell 7.15 Tartu linnast väljudes, veel enne Tallinna maanteele jõudmist, teatas Postimees.ee’le bussis olnud reisija Sille.

«Meie ees sõitnud veok pani täiesti ootamatult vasaku suunatule sisse ja pidurdas järsult, et tagasipööret teha,» kirjeldas ta. Otsasõidu vältimiseks sõitis buss kraavi.

Veok põgenes sündmuskohalt.

Bussis viibinud Tartu Ülikooli õigusteaduskonna professori Jaan Ginteri sõnul vajus buss pärast väljasõitu kreeni ning uksed blokeerusid. Keegi väljuda ei saanud. Appi kutsuti päästeamet.

Päästjad stabiliseerisid bussi ja kella 8ks olid kõik reisijad bussist välja aidatud. Keegi viga ei saanud.

Sille sõnul oli buss sõitjaid peaaegu täis: «Umbes 50 sõitjat oli kindlasti. Reisijad ootasid rahulikult bussis, juht tundis meie pärast pidevalt muret, ega keegi abi vaja,» rääkis Sille.

Umbes kolmandik reisijatest aga loobus asendusbussiga Tallinna sõitmast ning pöördus tagasi Tartusse.

Bussifirma Sebe turundusjuht Berit Osula kinnitusel juhtus avarii kell 7 väljunud ekspressbussiga Ilmatsalu ringi ja Tallinna maantee vahelisel sirgel teelõigul Tiksojal. Kokkupõrkest veoautoga päästis bussi juhi kiire reageerimine. Veel jõudis bussijuht märgata ohtliku olukorra põhjustanud veoauto numbrit ning praegu tegeleb selle juhiga juba politsei, rääkis Osula.

Turundusjuht lisas, et kõigil täistunni ekspressidel on olemas ka turvavööd. «Kui istmel on olemas turvavöö, tuleb seda vastavalt liikluseeskirjale kasutada ka ühissõidukis,» lisas ta.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Agu Lalli kinnitusel viibis õnnetuse ajal bussis 47 reisijat. Veokijuht põhjendas politseile, et alustas manöövrit, kuna buss paistis kaugel.

Ühissõiduki kahjustuste uurimise ja korvamise ning võimaliku hilisema kahjunõudega tegeleb edasi kindlustusselts.

Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiige kinnitusel tõmbas kraavi vajunud bussi lumest välja Mäksa vabatahtlike spetsiaalsõiduk Ural.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles