Päästjad käisid järelevalveta lõkkeid kustutamas

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõke. Arhiivifoto.
Lõke. Arhiivifoto. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Päästeameti Lõuna päästekeskuse päästjad pidid eile neljal korral sõitma lõkkeid kustutama.

20. juulil pisut enne kella kahte päeval teatati lõkkest Tartus Jaamamõisa tänaval. Päästjate saabudes selgus, et põles suur oksahunnik, mis kustutati.

Kell kolmveerand seitse õhtul tuli teade põlengust Tartus Puiestee tänaval. Kohapeal selgus, et oli põletatud prahti ning jäetud lõke järelevalveta. Päästjad kustutasid lõkke.

Kell kolmveerand üksteist õhtul teatati häirekeskusele lõkkest Alatskivi vallas Nina külas. Tegemist oli päeval põllul tehtud lõkkega, mis õhtuks jäeti järelevalveta. Päästjad kustutasid lõkke ning selgitasid omanikule lõkke tegemise nõudeid.

Keskööl tuli teade lõkkest Tartus Marja tänaval. Kohapeal selgus, et inimesed tegid lõket ja grillisid, kuid kuna tuul oli suur ja sädemed lendasid kõrgele, kustutasid päästjad lõkke ja tegid selgitustööd.

Päästeamet tuletab meelde, et lõkke tegemisel tuleb järgida tuleohutusnõudeid ning kindlasti ei tohi lõket, ka tossavat lõkkeaset, jätta järelevalveta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles