Anne kanalis võib taas ujuda, Emajõe randades lehvib punane lipp

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui varem lehvis Anne kanali juures ujumist keelav punane lipp, siis sellest nädalast on vesi taas normis.
Kui varem lehvis Anne kanali juures ujumist keelav punane lipp, siis sellest nädalast on vesi taas normis. Foto: Kristjan Teedema

Anne kanali juures on viimastel nädalatel lehvinud punane lipp, sest terviseameti andmete põhjal on sooleenterokokkide hulk suplusvees olnud lubatust kõrgem. Täna saadi uued tulemused, mis näitavad, et vesi on taas normis, küll aga lehvib oletatava fekaalireostuse tõttu Tartu Emajõe vabaujulas ja linnaujulas punane lipp.

Terviseameti Lõuna talituse vaneminspektor Väino Ratasepp kinnitas, et tänased tulemused näitavad, et Emajõe linnaujulas ületab sooleenterokokkide hulk normi. Kui bakterite normnäitaja on 100, näitavad analüüsid 179. Kuna teisel pool kallast paikneb vabaujula, siis lehvib ohutuse mõttes lipp ka teises supelrannas, kuigi analüüsid olid seal korras.

«See näitab, et kuskil on midagi juhtunud. See võib olla ilmselt fekaalne reostus,» arvas Ratasepp. Vaneminspektor lisas, et soovitab kuni uute tulemuste saamiseni inimestel Emajõe randades vetteminekust hoiduda, eriti väikelastel ja nõrga immuunsussüsteemiga inimestel, kuna vee alla neelamine võib põhjustada ebameeldivusi nagu kõhulahtisus ja oksendamine.

Järgmised analüüsid võetakse suplusrandades tuleva nädala alguses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles