Fotod: väikesed kunstihuvilised jäädvustavad Supilinnas loodust

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Supilinna kiigeplatsil kestab kahel päeval, eile ja täna, eksperimentaalne kunstilaager «Maalitud maa», millest võtavad osa kuus 7–12-aastast last.

Laagri juhendaja ja Tartu Kesklinna kooli kunstiõpetuse õpetaja Kai Tuvik ütles, et ta tahab katsetada vabas looduses teistsuguseid asju kui õpetajana klassiruumis istudes.

Soomes elav Dana Anethe Koppel sõitis Tartusse oma sõbrannale Liis-Marii Mustmaale külla ning et mõlemale meeldib väga kunstiga tegeleda, siis tuldigi koos Liis-Marii ema soovitusel kunstilaagrisse.

Hanna Maarja Salumets on samuti väike laagriline, kelle huvi sai alguse kunagi ammu koolis kunstiringist. Kodus meeldib tüdrukule joonistada pilte loomadest ning tema erilised lemmikud on rebased.

Kahe päeva jooksul katsetavad lapsed erinevaid kujutamisviise: frotaažtehnikat, tušimaali ja pastellvärvide sulatamist. Jäädvustatakse maapinda ja puid, valgust ja varju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles