Keskkonnainspektor peab olema valmis nii sõimuks kui pisarateks

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vorbusel oli kolmeliikmeline seltskond 
sõiduautoga otse jõe kaldale põrutanud, lisaks polnud kahel isikul makstud 
harrastusliku kalapüügiõiguse tasu.
Vorbusel oli kolmeliikmeline seltskond sõiduautoga otse jõe kaldale põrutanud, lisaks polnud kahel isikul makstud harrastusliku kalapüügiõiguse tasu. Foto: Kaspar Koort

Jõudsime just praegu siia, ei jõudnud veel ära maksta, vabandasid kaks vene keelt kõnelevat keskealist meest Vorbusel, kui keskkonnainspektsiooni Tartu büroo juht Tanel Türna neilt harrastusliku püügiõiguse olemasolu kohta aru päris.

Oli laupäeva õhtu, kell oli kaheksa läbi ning Tartu Postimehel oli avanenud võimalus piiluda keskkonnakaitseinspektori töö köögipoolele. Põhiline siht oli küll Pangodi järv, kus toimetavat juba esimesed – mõistagi ebaseaduslikud – vähipüüdjad, kuid veel enne seda otsustas Tanel Türna läbi põigata Tartu külje all paiknevalt Vorbuselt, mis on tänavu harrastuskalastajate seas erakordselt populaarseks muutunud.

«Siitkandist tuleb palju kaebusi. Sõidetakse autodega mühinal üle põllu otse kalda äärde,» tutvustas Türna olukorda. Et aga Emajõe ääres on piiranguvöönd sada meetrit, kus igasugune mootorsõidukitega liiklemine on keelatud, on tegemist looduskaitseseaduse rikkumisega. Eelmisel aastal karistati selle eest ligi kahtekümmet inimest ja teist sama palju said suulise hoiatuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles