Tartu linna kultuuriosakond jäi juhatajata

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katriin Fisch-Uibopuu oli Tartu linnavalitsuse kultuuriosakonna juhataja ametis 14 aastat.
Katriin Fisch-Uibopuu oli Tartu linnavalitsuse kultuuriosakonna juhataja ametis 14 aastat. Foto: Kristjan Teedema

Reedel tuli viimast päeva Tartu linnavalitsuses tööle kultuuriosakonna juhataja Katriin Fisch-Uibopuu. Konkurss juhataja ametikohale kuulutatakse välja augustis.

«Struktuurimuudatuste tulemusel liideti kultuuriosakonna ja kultuuriteenistuse juhataja ametikoht,» ütles Katriin Fisch-Uibopuu. «Ja et ma olen seda tööd pikalt teinud – 17 aastat linnavalitsuses ja sealhulgas 14 aastat osakonnajuhatajana –, olen ma kõik, mida olen tahtnud teha, ka ära teinud. On aeg midagi muud proovida.»

Ühte ja teist on ta teinud ka oma MTÜs Loovkirjutamise Keskus, peamiselt loovkirjutamise laagreid lastele, kelle ette ta on kutsunud ka kirjanikke kõnelema. Kuid seda tegevust peab ta pigem hobiks.

Käsil on uue töökoha otsingud. Seni kuulusid Katriin Fisch-Uibopuu hoole alla Tartu linna kultuur, sport ja noorsootöö. «Võibolla püüan nüüd natuke kitsamalt spetsialiseeruda,» lisas ta.

Kultuuriteenistuse juhataja Külli Aleksanderson lahkus ametist juuli algul. Abilinnapea Tiia Teppani sõnul tegi Katriin Fisch-Uibopuu pärast seda endale langenud töökohustustele mõeldes ootamatu otsuse lahkuda. «Võibolla tundis ta ka väsimust,» lisas abilinnapea.

Uus osakonnajuhataja selgub konkursil, mis kuulutatakse välja augustis. Täna lõppes konkurss kultuuriosakonna peaspetsialisti ametikohale. Tema väljavalimises ja töölevõtmises tuleb aga Teppani arvamuse kohaselt arvestada uue osakonnajuhataja soovidega.

Seni tegutsevad Tartu kultuurijuhi kohusetäitjana sporditeenistuse juhataja Veljo Lamp (sel nädalal), sama teenistuse peaspetsialist Mari Paal (järgmisel nädalal) ning seejärel puhkuselt naasnuna kultuuriosakonna asejuhataja Marianne Menning.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles