Elva jaamahoones hakkab restorani pidama kohalik ettevõtja (1)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva ajaloolise jaamahoone ühes osas asub ka linna ajaloonäitus.
Elva ajaloolise jaamahoone ühes osas asub ka linna ajaloonäitus. Foto: Kristjan Teedema

Elva linnapea Eva Kams ja ettevõtja Aivo Johanson allkirjastasid lepingu, millega antakse osa Elva ajaloolise jaamahoone äriruumidest pikaajalisele üürile toitlustusteenuse osutamiseks.

88-ruutmeetrine majaosa antakse üürile hinnaga 4,8 eurot ruutmeeter kuus. Samuti jäävad üürniku kanda kommunaalkulud.

Elva linnavalitsuse korraldatud läbirääkimisega pakkumisele Pargi tänav 2 äriruumide üürile andmiseks laekus kolm huvilist, kellest linnavalitsuse komisjon koosseisus Eva Kams, Marika Saar, Margus Ivask, Jaanika Saar ja Margit Kiin otsustas lepingu sõlmida Aivo Johansoniga.  

Johansoni sooviks jaamahoonesse rajada kvaliteetset kohalikku toorainet ja loomingulist kokakunsti väärtustavat restorani, mille atmosfäär ja menüü saavad inspiratsiooni Elva ning 19. sajandil rajatud jaamahoone ajaloost. 

«Uue restorani rajamisega püüame kohaliku elu elavdamisele kaasa aidata. Jaamahoone võiks saada kohaks, kuhu pole põhjust tulla ainult bussi- ja rongi-, vaid ka kulinaarsete reiside pärast,» ütles Aivo Johanson. 

«Elvas on häid söögikohti väga vaja. Seda enam, et linn areneb praegu jõudsasti: tegevust alustab teater, valmib uus kultuurikeskus, üha enam toimub üritusi, mis toovad linna külalisi kaugemalt,» lisas ta.

Aivo Johansoni sõnul avatakse restoran poole aasta pärast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles