Tartu judoka võitis Euroopa karikaetapi

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mattias Kuusik (poodiumil vasakult teine) võidutses Poolas toimunud Euroopa karikavõistluste etapil.
Mattias Kuusik (poodiumil vasakult teine) võidutses Poolas toimunud Euroopa karikavõistluste etapil. Foto: Tartu Do

Tartu Do judoklubi noor judoka Mattias Kuusik näitab jätkuvalt head vormi, kui võitis Poolas Gdynias toimunud juunioride Euroopa karikaetapil esikoha. Varasematelt etappidelt oli Kuusikul ette näidata kolm kolmandat kohta.

Kehakaalus kuni 90 kilogrammi maadlev Kuusik oli Gdynias esimeses ringis loosi tahtel vaba, teises ringis tuli tema vastaseks ukrainlane Vitalii Shepel, kes sai seljatatud ipponiga.

Järgmises ringis oli Kuusikul kõvasti pusimist portugallase Jaime Santosega, kelle vastu tegi Kuusik otsustava, waza-ari väärilise heite 30 sekundit enne kohtumise lõppu.

Poolfinaalis ja finaalis näitas Kuusik vastastele koha kätte juba märksa selgemalt, nii ukrainlane Oleksandr Kruk kui leedukas Rokas Nenartavicius sai alistatud ipponiga.

Mattias Kuusik on suurepäraselt kulgenud hooajaga väga rahul ning loodab sama võimsalt jätkata ka järgmistel võistlustel. Euroopa karikavõistluste järgmine etapp toimub juuli lõpupäevadel Berliinis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles