Endine möllumees kompab tipptriatlonidel võimete piire

Eili Arula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triatleet Heiko Sepp on juba kolm korda Norseman Xtreme’i maratonil tõusnud Gaustatoppeni mäe 1800 m üle merepinna kõrguvasse tippu. Mehel on kindel
plaan see katsumus veel kahel korral teoks teha.
Triatleet Heiko Sepp on juba kolm korda Norseman Xtreme’i maratonil tõusnud Gaustatoppeni mäe 1800 m üle merepinna kõrguvasse tippu. Mehel on kindel plaan see katsumus veel kahel korral teoks teha. Foto: José luis hourcade

Jõgeva lähistelt pärit, kuid nüüd juba üle viie aasta Norras elanud Heiko Sepp (34) paneb augusti alguses end neljandat korda proovile, et läbida maailma üheks raskeimaks triatloniks peetav Norseman Xtreme’i võistlus.

Triatloni kogupikkus on 226 kilomeetrit. Ujuda tuleb ligi neli kilomeetrit napilt kümnekraadises vees, sõita jalgrattaga 180 kilomeetrit ning siis joosta 42,2 kilomeetrit Gaustatoppeni mäkke, mille kõrgus on üle 1800 meetri merepinnast.

Pea kogu võistlus on mäkketõus ning viimaseid kilomeetreid läbivad sportlased tavaliselt kõndides, sest hõredam õhk ja seljataha jäänud distants on selleks ajaks teinud oma töö.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles