Tammeka ületas eelmise hooaja punktisaagi

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtumise lõppseisu 2:0 vormistas mängu üleminutitel Rasmus Tauts.
Kohtumise lõppseisu 2:0 vormistas mängu üleminutitel Rasmus Tauts. Foto: Margus Ansu

Kui eelmisel aastal suutis Tartu JK Tammeka jalgpalli meistriliigas kogu hooaja ehk 36 mängu peale kokku saada 25 punkti, siis pärast tänast, 19. voorus saadud võitu Pärnu linnameeskonna üle on tartlastel koos juba 26 silma.

Tammeka oli Pärnu linnameeskonnast tänavu juba kahel puhul parem olnud, tulemustega 1:0 ja 2:1. Tänagi valitseti esimest poolaega selgelt ning tänu Kristjan Tiirku 16. minuti tabamusele asuti matši ka juhtima.

Teisel poolajal asus aktiivsemalt ründama ka Pärnu, kuid Tammeka õnneks külalised skoori teha ei suutnud ning kogu kohtumise jooksul pärnakate kaitsjatele kõva peavalu valmistanud Rasmus Tautsi soolovärav kohtumise neljandal lisaminutil vormistas Tartu klubi 2:0 võidu.

Hooaja kaheksanda värava kõmmutanud Kristjan Tiirik tõdes kohtumise järel, et esimese poolaja mängupildiga võib tõesti rahule jääda, kuigi mõned olukorrad oleks võinud paremini lahendada ja eduseisu suurendada.

«Teisel poolajal olime natuke uimased, Pärnu tuli kõrgemalt peale ja liiga lihtsalt andsime palli ära, oleks võinud suuremat enesekindlust näidata ning Pärnu varem ära karistada ja mängu sellega ära lõpetada. Selles suhtes oli sarnane eelmise mänguga, kus ka nende vastu esimese poolaja järel 1:0 juhtisime, aga siis lasime pärnakad mängu tagasi. Kuid ma arvan, et täna ikkagi parem meeskond võitis,» rääkis Tiirik.

Mis puudutab fakti, et Tammekal on juba praeguseks tabelis rohkem punkte kui kogu eelmise hooaja peale kokku, siis selle taga on Kristjan Tiiriku arvates ennekõike asjaolu, et meeskond mängibki tunduvalt paremini ja efektiivsemalt kui mullu.

«Nüüd on hea ka see, et pole seda tagumises otsas olemise pinget, saame keskenduda oma asjadele ja mängime selles mõttes pingevabalt, et kuskil kuklas ei kummita need võimalikud üleminekumängud või välja kukkumine,» märkis hooaja järel mängijakarjäärile joone alla tõmbav Tiirik.

19 mängu järel hoiab 26 punkti kogunud Tammeka tabelis viiendat kohta. Üheksandal kohal paiknevad pärnakad jäävad neist maha juba 17 ja viimasel kohal virelev Rakvere Tarvas 25 punktiga. Liidrikohal on aga FC Infonet 42 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles