Galerii: vaata, milliseid haruldusi müüdi Alatskivi vanavaralaadal

Liina-Jaanika Seisler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Antiigigurmaanidele pakkus tänavune Alatskivi vanavaralaat taas küllaga avastamiselevust. Paljud lahkusid küll oluliselt kõhnema rahakotiga, kuid säravate silmadega. 

Antiigikaupmees Jüri Šibaev toob oma kraami Hollandist ja seekordsel laadal oli tema valikus uudistajate lemmikuks 1935. aastal valmistatud tandemratas, hinnaks 350 eurot.  

Paljusid ei jätnud külmaks ka 80datel kasvanud lastele hästi tuttav väntadega mänguato. Nostalgia on väärtus omaette, auto oli müügis 250 euroga.

Müüjate sõnul läksid siiski kõige paremini kaubaks lauanõud taldrikutest ja koorekannudest samovarini, ostjateks peamiselt keskaelised prouad.

Lapsi rõõmustas filmist “Tants ümber aurukatla” tuttav aurumasin, millega masina taastanud vanatehnikaentusiast Tõnu Ojamaa ka rõõmsalt vilet lasi.

Mõistagi ei puudnud laadalt ka sööl-jook ja pillimäng. Kõige pikem saba lookles aga kalaleti ääres, kust võis osta värsket suitsurääbist 19 eurot kilo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles