Pealtnägija: tellingutelt kukkunud noormehel puudus igasugune turvavarustus (5)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Tartus algab täna autospordi suursündmus Rally Estonia. Paraku jääb seda tumestama ränk õnnetus, kui seitsme meetri kõrguselt kukkus alla ralli lavaehitusel tegev olnud noormees.

Õnnetus juhtus eile õhtul kell kolmveerand kaheksa. Tellingutelt alla kukkunud 22-aastane mees sai üliraskeid vigastusi ja ta võitleb haiglas elu eest.

Tartu Postimees sai rääkida õnnetust pealt näinud töömehega, kes viibis sellel hetkel samuti tellingutel. Kohe tuleb märkida, et pealtnägija ja alla kukkunu töötavad erinevate ettevõtete heaks.

«Ma päris täpselt ei oska öelda, mida nad seal konkreetselt tegid,» rääkis pealtnägija, kes oma nime avaldamist ei soovinud. «Ilmselt panid nad osalevate riikide lippe tellingu ääre külge. Minu teada kaks tüüpi turnisid seal ülevalpool, see kes alla kukkus, pidi vist vaatama, kas lipud on kohakuti või mitte. Ju siis tagurdas vähe valesti ja ei jälginud oma seljatagust.»

«Nägin veel viimast hetke, kuidas ta sai käega plakatist kinni, kuid siis läksid järjest lipualused puruks ja siis käis mats ära,» kirjeldas ta juhtunut.

Pealtnägija sõnul valitses õnnetuse järel tellingute juures suur šokk, alla kukkunu töökaaslased ei osanud midagi teha. «Ma siis karjusin ülevalt, et helistage kiirabisse, kellel on telefon,» meenutas mees.

Mis puudutab alla kukkunu ja tema kolleegide turvavarustust, siis pealtnägija väitel see neil täielikult puudus. «Absoluutne null,» nentis ta.

Ta täpsustas, et kiivrit kõrgtöödel kandma ei pea, sest mida kõrgemale lähed, seda väiksem on tõenäosus, et sulle midagi pähe kukub. Kindlasti peavad aga olema rakmed, need aga puudusid. «Peale õnnetust muidugi kolmele inimesele tekkisid ei tea kust kiivrid,» märkis pealtnägija.

Ta lisas, et ettevõte, kus õnnetusse sattunud noormees töötas, paistab silma suure kaadri voolavusega. «Neil suve jooksul meeskond vahetub mingi seitse korda kindlasti,» väitis ta.

Õnnetust on uurima asunud ka tööinspektsioon, kuid uurimise ajal nad mingeid kommentaare jagada ei saa, ka mitte selle kohta, kas alla kukkunud noormees kasutas turvavarustust või mitte. Lava ehitanud ettevõttega pole Tartu Postimehel vaatamata korduvatele katsetele õnnestunud kontakti saada.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles