Ligi pooled medalistidest asuvad õppima Tartu ülikooli

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikool.
Tartu ülikool. Foto: Kristjan Teedema

Täna avalikustati Tartu ülikooli vastuvõetute nimekirjad 2342 bakalaureuse- ja 1417 magistriõppekohale. Eesti tugevaimatest koolilõpetajatest ehk kuld- ja hõbemedalistidest leiab end nimekirjast 425 inimest, seal hulgas 350 tänavu medaliga lõpetanud noort.

Tänaseks on avalduse esitanud üliõpilaskandidaadid saanud esimese tagasiside Tartu ülikooli sissepääsemise osas. Kõigile, kes ületasid lävendi, on õppekoht garanteeritud.

Viimastel aastatel on vähemalt pooled gümnaasiumi medaliga lõpetanud noortest valinud edasiõppimiseks Tartu ülikooli. Haridus- ja teadusministeeriumi andmetel oli tänavu kuld- ja hõbemedaliga lõpetanuid kokku 706, täna avaldatud nimekirjast leiab 49,6% ehk 350 kõigist sel aastal medaliga lõpetanud isikutest, kes pärast õppimatuleku kinnitamist on Tartu ülikooli tudengid. Üheskoos varasemate lõpetajatega nimetati vastuvõetuks 425 medaliga lõpetanud isikut.

Tartu ülikooli õppeprorektor Mart Noorma ütles, et Tartu ülikool jätkab sügisel üheskoos Eesti tugevaimate üliõpilastega.

«Ülikool pingutab kogu aeg selle nimel, et pakkuda oma üliõpilaste arengule võimalikult head tuge. Vastuvõetute nimekirju vaadates on väga hea meel näha noorte usku Tartu ülikooli maailmatasemel õppekvaliteeti. Eesti kõige andekamate noorte õppimisvalikutes oleme ju kõrvuti suurte Euroopa ja maailma tippülikoolidega,» märkis Noorma.

Tartu ülikooli vastuvõtu peaspetsialist Kaja Karo lisas, et õppimatuleku kinnitamise esimene tähtaeg on 18. juuli, millest tuleb kindlasti kinni pidada. «18. juulist alates täidame vabu kohti kuni 19. augustini ehk tegelikult selle ajani säilib ka pingereas olevale kandidaadile võimalus sisse saada. Pärast 18. juulit hakatakse pingeridu täitma jooksvalt ning õppimatuleku kinnitamiseks on aega kaks päeva,» ütles Karo.

Tartu ülikooli sisseastumisperioodil esitati pärast andmete lõplikku kontrolli eesti- ja ingliskeelsetele õppekavadele kokku 11 201 avaldust, mis on 272 avaldust rohkem kui möödunud aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles