Tartumaal hukkus teelt välja sõitnud auto juht (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rannu vallas sõitis juhtimisõiguseta mees autoga teelt välja, masin rullus üle katuse ning sõidukist välja paiskunud turvavööga kinnitamata  autojuht hukkus sündmuskohal.

Täna öösel enne kella ühte sai politsei ühelt Rannu vallas liigelnud autojuhilt teate, et Sangla-Rõngu teel sõitis talle suurel kiirusel vastu Ford Mondeo. Sõiduk olevat kaldunud korduvalt vastassuunavööndisse ja tekitanud liiklusohtlikke olukordi. Hetke möödudes sõitis Ford teelt välja põllule ning rullus üle katuse.

Pealtnägija peatas oma sõiduki ning ruttas avariilise masina juurde, kuid ei näinud seal ühtki abivajajat. Sündmuskohale reageerinud operatiivtöötajad avastasid Fordi juhtinud mehe surnukeha autost üksjagu maad eemalt, põllult.

Sõiduki esmasel ülevaatusel nähtus, et mehe turvavöö ei olnud kinnitatud. Autojuht paiskus üle katuse rullunud autost välja, sai üliraskeid vigastusi ning suri sündmuskohal.

Politsei selgitas, et autot juhtinud 60-aastasel mehel puudus lisaks ka juhtimisõigus ning on alust arvata, et ta võis olla alkoholi tarvitanud. Lõpliku vastuse joobekahtlusele annab ekspertiis.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk ütles, et esialgsele infole tuginedes eiras autorooli läinud mees olulisi liiklus- ja ohutusnõudeid, mis võinuks säästa tema elu.

«Sõidukijuht ei kasutanud turvavööd, ei valinud ohutut sõidukiirust, õigus juhtimiseks puudus ning põhjust on kahtlustada ka alkoholijoovet,» rääkis  operatiivjuht, kelle kinnitusel on kõigist traagiliste tagajärgedega liiklusõnnetustest vaid üksikud õnnetusjuhtumid ning suure osa ohvreid saanuks päästa lihtne liiklusreeglitest kinnipidamine.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles