Vilde kohviku välisseina põlengu taga on tõenäoliselt kuritahtlik temp (1)

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile õhtul põles Vilde lokaali hoone välissein.
Eile õhtul põles Vilde lokaali hoone välissein. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Eile õhtul põles Vallikraavi tänaval ühe ruutmeetri ulatuses Vilde lokaali hoone välissein. Ekslikult on levinud teave, nagu oleks kolmapäeva õhtul olnud kohviku terrassil põleng, nii see kohviku juhatuse liikme Priit Reimani sõnul ei olnud.

Reiman rääkis, et põlema süttis hoone Toomemäe nõlva poolne osa, kus on abiruumid. Tuli ei levinud tema kinnitusel ei terrassile ega teenindusalale. «Kliendid olid samal ajal kohvikus sees ja olid olukorrast teadlikud vaid seetõttu, et hoovi peal oli tuletõrjeauto,» lausus Reiman. Ta lisas, et inimesed said rahulikult terrassil einestamist jätkata.

Lokaali töötaja summutas enne päästjate tulekut leeke pulberkustutiga. Päästjad avasid hiljem tulekolletele ligipääsuks ja kustutamiseks neli ruutmeetrit seina.

Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik ütles, et tulekahju põhjustas tõenäoliselt kellegi kuritahtlik tegu või tahtmatu hooletus lahtise tulega ümberkäimisel.

Reiman veel mõtleb, kas anda asjaolude selgitamiseks edasine uurimine politseile või mitte, kuna Vilde meeskonna hinnangul on tegu tahtliku süütamisega. «Arutame, mida tegema peaks, kuna sellises kohas ei saanud ise midagi süttida,» ütles ta.

Et koht, kust põleng alguse sai, jääb Toomemäe nõlva poole pimedasse nurka, kus meeldib aeg-ajalt aega veeta asotsiaalidel, kahtlustab Vilde lokaali juhatuse liige süütamist. Reiman ei välista ka varianti, et tegemist võis olla poisikeste tembuga.

Põlengukahju suurust selgitatakse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles