Pikk ettevalmistus: ralliks tuleb maha võtta foore ja ehitada eriprojekti järgi

Vilja Kohler
, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rally Estonia masinad mürisevad Tartus, Elvas ja Lõuna-Eesti teedel reedest pühapäevani, tartlaste käike kesklinna kandis mõjutab see suur üritus aga suletud Vabaduse puiesteega eile õhtust järgmise esmaspäeva õhtuni. Miks on ralli ettevalmistusaeg nii pikk, kas tõesti ei jõuta neljapäeva hommikul alustades reede lõunaks südalinna ralliks vajalikke rajatisi valmis teha?

«Ei jõuta,» vastas Rally Estonia MTÜ ajutise liikluskorralduse eest vastutav Silver Kütt. «Nagu eelmisel, nii ka sel aastal kerkivad Vabaduse puiesteele eriprojekti järgi ehitised, nende tegemiseks kulub tavapärasest rohkem aega. Lisaks muu, näiteks Kaarsilla juures on vaja maha võtta jalakäijate foorid, sest muidu ei mahu suur poodium ära. Pärast rallit tuleb kõik jälle maha võtta, ära vedada ja algne olukord taastada – kõik need tööd võtavad omajagu aega.»

Silver Küti sõnul on Vabaduse puiesteel ralliks ettevalmistustöid tegemas ligi 60 inimest. «Nad kõik töötavad nii, nagu jaksavad ja saavad,» kinnitas ta. «Öösel ei saa me seal töötada-kolistada, sest ümbruses on mitu suurt kortermaja, mille elanikud tahavad magada. Püüame inimesi häirida nii vähe kui võimalik.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles