Anne kanali suplusvee kvaliteet ei vasta normile (1)

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile lehvisid Tartu kolmes rannas punased lipud.
Eile lehvisid Tartu kolmes rannas punased lipud. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Eelmise nädala lõpus ja selle nädala alguses lehvisid Tartus nii Emajõe linnaujula, vabaujula kui ka Anne kanali rannas punased lipud. G4Si kommunikatsioonijuhi Reimo Raja sõnul on põhjus selles, et suplusvees oli sooleenterokokkide hulk lubatust suurem. Kui bakterite normnäitaja on 100, siis eelmise nädala tulemused näitasid 150.

Täna lõunaajal tulid Terviseametil uued tulemused. Terviseameti Lõuna talituse vaneminspektor Väino Ratasepp rääkis, et Anne kanalis on sooleenterokokkide hulk jätkuvalt üle normi, Emajõe vabaujula suplusvesi on nõuetekohane ning linnaujulas on bakterite näitaja 103.

Kuna linnaujula normnäitaja on ainult natukene üle, otsustas Ratasepa sõnul G4S, et rannas lehvib kollane lipp.

Tänased tulemused näitasid, et Anne kanalis on sooleenterokokkide hulk 200 ehk üle poole normist. «Selle puhul on küll soovitatav mitte ujuda, eriti veel väikelastel. Seitsme päeva jooksul teeme uue analüüsi, kuid niikaua jääb see suletuks ja lehvib punane lipp,» lausus Ratasepp.

Ratasepp ütles, et kui varasematel aastatel on Anne kanali suplusvee sooleenterokokkide suurem hulk viidanud aktiivsele ujumishuvile, siis siiani pole veel nii kaua kuuma ilma olnud, et bakterite suurem hulk oleks seotud inimtegevusega.

Antud momendil võib vaneminspektori sõnul bakterite taseme tõus olla seotud sellega, et viimasel ajal on sadanud palju vihma ja paljudes kohtades on toimunud suured üleujutused. 

Nädala pärast on Terviseametil plaanis teha veekogudes uued mõõtmised.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles