Ülikooli vaim tähistab väärikat sünnipäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli keemik Tullio Ilomets Ostwaldi galvanomeetriga. Keemiaprofessor Wilhelm Ostwald oli Tartu ülikooli kasvandik, 
kellest 1909. aastal sai Nobeli keemiaauhinna laureaat.
Tartu ülikooli keemik Tullio Ilomets Ostwaldi galvanomeetriga. Keemiaprofessor Wilhelm Ostwald oli Tartu ülikooli kasvandik, kellest 1909. aastal sai Nobeli keemiaauhinna laureaat. Foto: Ove Maidla / Tartu Ülikool

Tullio Ilometsa nimi on hästi tuntud Eestimaa keemikute, restauraatorite ja teadusajaloolaste hulgas. Rohkem  on räägitud tema tegevusest just viimastes valdkondades, kuid on jäetud rõhutamata, et ka siin on olnud edu saladuseks tema keemikuharidus ja mõtteviis. Tõsi, Ilometsale iseloomulik püsimatus ja suur huvidering on põhjustanud tema keemiauuringute laiahaardelisuse, mis alati ei leia mõistmist täppisteadustes.

Kui minna sügavuti, on aga selge, et Ilometsa keemiauuringuid on iseloomustanud lisaks keemilisele sünteesile sügav huvi looduslike ühendite struktuuri ja omaduste vastu. Ta alustas juba 1965. aastal Eesti ravimudade keemilise koostise uuringuid. On ju huvitav teada, miks ravimudal on raviv toime.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles