Kajar Lember: on loomulik, et vaatame Vudila ohutusreeglid üle

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vudila veepark.
Vudila veepark. Foto: Margus Ansu

Vudila juhatuse liige Kajar Lember kinnitas, et kogu mängumaa meeskond on lapse surma pärast sügavas leinas ning oma mõtetes lapse lähedastega. Tema sõnul on kasutusele võetud mitmed ettevaatusabinõud, kuid mõnikord ei piisa ka nendest.

«Kogu Vudila meeskonnal on kirjeldamatult kahju, et meid külastanud lapsega juhtus õnnetus. Praeguseks ei ole veel selge, kas tegemist oli terviserikkega või juhtus õnnetus mingitel teistel asjaoludel,» teatas Vudila juhatuse liige Kajar Lember, kelle sõnul on aastate jooksul atraktsioonide ohutusele ja järelevalvele palju tähelepanu pööratud ning kõik instruktorid ja klienditeenindajad on läbinud nii ohutusalase juhendamise kui ka põhjaliku esmaabi väljaõppe.

«Mõnikord kõigist nendest ennetavatest tegevustest ja kehtestatud reeglitest kahjuks ikkagi ei piisa,» lisas Lember, kelle sõnul külastab Vudilat igal suvehooajal üle 20 000 inimese.

9. juulil juhtunud õnnetuse ajal liumäel ja basseini juures viibinud ning lapsele esmaabi andnud kaks instruktorit ja teised töötajad on oma seletused kirja pannud, lisas Lember.

«Laps lasi alla Vudila veepargi liumäest, mitte liutorust nagu meedias varem kirjutati. Oleme töötajatega tolle päeva sündmused läbi arutanud. Sellise õnnetuse puhul on loomulik, et vaatame veelkord üle ka mängumaa ohtusreeglid,» kinnitas Lember.

Esialgse hinnangu kohaselt tegutsesid Lemberi sõnul instruktorid vastavalt olukorrale adekvaatselt ja reageerisid koheselt, kuid see ei hoidnud ära traagilist sündmust.

«Operatiivselt kutsus Vudila töötaja välja ka kiirabi ja andis telefoni üle esmaabi andvale instruktorile, keda häirekeskus veel lisaks juhendas kiirabi kohalejõudmiseni, milleks kulus ca 20 minutit.»

«Täna on meie seitsme tegevusaasta kõige traagilisem päev,» lõpetas Lember.

Laupäeva, 9. juuli pärastlõunal juhtus Jõgevamaal Tabivere vallas Vudila mängumaal õnnetus, kus 9-aastane poiss vajus vee alla. Last elustati kohapeal ning kiirabibrigaad toimetas poisi edasi haiglaravile. Vaatamata meedikute pingutustele ei õnnestunud kahjuks lapse elu päästa ning ta suri täna haiglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles