Linn rajab koertele jalutusaediku (1)

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Tartus alustatakse Anne kanali ja Emajõe vahelisele alale koerte jalutusaediku rajamist. Jalutusplats saab valmis sellel sügisel.

«See on Tartu koeraomanike ammune soov, mida on korduvalt välja käidud ka kaasava eelarve ideena,» märkis abilinnapea Valvo Semilarski.

Semilarski sõnul alustatakse koerte jalutusplatside rajamist Annelinnas, kus on elanikke kõige rohkem. Kavas on selliste platside rajamine ka teistesse linnaosadesse ja mõned asukohad on juba valmis vaadatud. Ta lisas, et esialgsete plaanide kohaselt rajatakse linna aastas vähemalt üks koerte jalutusplats.

Anne kanali ääres tehakse suurtele ja väiksematele koertele eraldi aedikud, kus omanikud saavad lahtiselt liikuvaid koeri sotsialiseerida, õpetada ja treenida.

Jalutusalale tulevad treeningvahendid, infotahvlid, istepingid ja koerte väljaheidete kastid. Sõltuvalt kasutusintensiivsusest, võib edaspidi tekkida vajadus katta poriseks muutuv ala osaliselt liiva või killustikuga.

Aediku ehitamiseks sõlmib linnavalitsus lepingu osaühinguga Soklihundid. Tööde maksumuseks on 24 917 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles