Vudila mängumaal õnnetusse sattunud 9-aastane poiss suri täna haiglas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vudila mängumaa.
Vudila mängumaa. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Laupäeva, 9. juuli pärastlõunal juhtus Jõgevamaal Tabivere vallas Vudila mängumaal õnnetus, kus 9-aastane poiss vajus vee alla. Last elustati kohapeal ning kiirabibrigaad toimetas poisi edasi haiglaravile. Vaatamata meedikute pingutustele ei õnnestunud kahjuks lapse elu päästa ning ta suri täna haiglas.

Praegustel andmetel on teada, et üks seltskond, kus oli nii lapsi kui ka täiskasvanuid, tähistas laupäeval Vudila mängumaal ühe lapse sünnipäeva. Laps, kes suri, oli sünnipäevapeol külaline.

Vudila mängumaa juhatusse kuuluv Anžela Lember ütles, et mängumaa sai kurvast juhtumist teada täna päeval ajakirjanduse kaudu. «Me oleme siin kõik väga suures šokis ja olime juba laupäeval, et see kõik võttis sellise traagilise lõpu. Ei oska seda muudmoodi praegu kommenteerida,» lisas Lember.

Lemberi sõnul on mängumaa rääkinud politseiga, samuti on juhatus ise kohapeal instruktoreid üle kuulanud ja suhelnud tehnilise järelevalve ametiga. «Me pole seda õnnetust omalt poolt tähelepanuta jätnud - õnnetuse päeval vaatasime asjad üle ja kuulasime instruktorid üle, kõik on kellaajaliselt dokumenteeritud,» lausus ta.

Traagilise õnnetuse päeval olid Lemberi sõnul lapsevanemad, kes olid lastega kaasas, väga kohusetundlikud ja jälgisid kogu aeg lapsi.

Õnnetus juhtus Vudila mängumaa juhatuse liikme sõnul umbes poolt tundi pärast sünnipäeva algust. «Meie instruktorid andsid operatiivselt esmaabi ja laps toimetati kiirabisse,» rääkis Lember.

Ta lisas, et kiirabi on politseile edastanud informatsiooni, et tegu võis olla terviserikkega. Muud infot Lemberi sõnul praegu veel mängumaal ei ole.

Täna on Vudila mängumaa külastajatele avatud kella 19ni. «Kinni ei panda, on tavapärane päev, saime ise hetkel selle informatsiooni, et peamegi kiirelt ja operatiivselt otsustama, mis edasi saab, sest meil on territooriumil külastajad, kes on piletid ostnud,» ütles Lember.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina märkis, et teatavasti uuritakse laste surmajuhtumeid kriminaalmenetluse raames. Ka kõnealuse juhtumi täpsemate asjaolude selgitamiseks alustas Lõuna prefektuur kriminaalmenetlust ja praegu tehakse tema sõnul vajalikke menetlustoiminguid.

Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku §117 järgi, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest. Uurimise eesmärk on tuvastada esmajärjekorras lapse surmaga juhtununud õnnetuse kõik üksikasjad, täpne surma põhjus ning muud asjaolud.

Copy
Tagasi üles