Kolmapäeval algab Tamme staadionil tuletõrjespordi suurvõistlus

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjesport.
Tuletõrjesport. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Kolmapäevast neljapäevani leiab Tartus Tamme staadionil aset Eesti tuletõrjespordi suurvõistlus Balti Matš, kus vastupidavus- ja osavusaladel võtavad Eesti, Läti ja Leedu sportlaste kõrval külalistena mõõtu Ukraina ja Poola professionaalid. Esimest korda löövad võistlustel kaasa naissportlased.

Ürituse avab 13. juulil kell 10 orkestri saatel paraad, kus osalevad ka vabatahtlikud päästjad vanatehnikaga ning korstnapühkijad.

Võistlustel saab kahel päeval näha tõsiseid heitlusi 100 meetri takistusriba läbimises tuletõrjevahenditega, konksredeliga harjutusi, kus ronitakse kuni neljanda korruseni. Lisaks peetakse meeskondlik 4x100 meetri tuletõrjeteatejooks tuletõrjevahenditega.

Kõik alad on välja kujunenud praktilise tuletõrje- ja päästetöö eeskujul, kuid tegemist on siiski täpsete reeglitega spordialaga, mida maailmas tuntakse ja harrastatakse väga kõrgel tasemel.

Võistluste ajal tegutsevad staadionil päästeameti, politsei- ja piirivalveameti, häirekeskuse, maanteeameti ja Tartumaa tervisenõukogu ennetustöötajad, kes pakuvad põnevat ning kasulikku tegevust nii noortele kui vanematele.

Üritus on kõigile tasuta. Täpsema ajakavaga saab tutvuda päästeameti kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles