Rooside sõjad tekitasid huvi kirjutada raamat

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Sulbi selja taga on Tartu Jaani kirik. Selle müürid on pärit keskajast, nagu ka tema raamatu sündmustik.
Raul Sulbi selja taga on Tartu Jaani kirik. Selle müürid on pärit keskajast, nagu ka tema raamatu sündmustik. Foto: Sille Annuk

Juuli alguses tuli lugejate ette «Troonide mäng: Rooside sõjad Yorkide ja Lancasterite vahel 1455–1487». Sisu poolest on see raamat Eestis enneolematu.

Kui palju võttis aega raamatu kirjutamine ja sellele eelnev Rooside sõdade ajaloo selgekstegemine endale?

Sellise raamatu kirjutamine koosneb kolmest osast: lugemine, mõtlemine ja kirjutamine. Lõpust alustades: reaalne kirjutusprotsess võttis aega kolm kuud, sellele eelnenud mõttetöö ehk varem loetu analüüs ning kavandi ja sisuplaani koostamine vahest sama palju.

Rooside sõdade aineliste kümnete ja kümnete raamatute läbilugemisele kulunud aega on küll üsna võimatu hinnata, see hajub laiali viimase paari-kümne aasta peale.

Keda on autor oma lugejana silmas pidanud?

Raamat on ühest küljest mõeldud kõigile ajaloohuvilistele, keda köidavad keskaeg, õukonnaintriigid, vandenõud ja sõjad, alates gümnaasiumiõpilastest ja tudengitest kuni kutseliste ajaloolasteni.

Teisalt on silmas peetud praegu nii populaarse George R. R. Martini raamatu- ja telesarja «Troonide mäng» fänne, kellele võiksid huvi pakkuda tolle fantaasiamaailma ja suguvõsade ning võimuvõitluse inspiratsiooniks olnud reaalsed sündmused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles