Elva kohvikutepäeval pakutakse hõrgutisi, laata ja närvikõdi

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotomeenutus eelmise aasta kohvikutepäevalt.
Fotomeenutus eelmise aasta kohvikutepäevalt. Foto: Kristjan Teedema

Eeloleval laupäeval saab Elvast Eesti koduste hõrgutiste pealinn, kui kolmandat aasta toimuval kohvikutepäeval on külalisi ootamas kakskümmend üks kodukohvikut.

Kohvikutepäeva korraldaja Marek Pihlak rääkis, et maitseelamusi pakkuv üritus on muutunud iga aastaga üha populaarsemaks: esimesel aastal oli osalemas 15, eelmisel aastal 17 ja nüüd 21 kodukohvikut. Osaleda soovivad kohvikud pidid end enne žüriile tutvustama, ning kuna sellega said kõik hiilgavalt hakkama, ei näinud žürii põhjust kedagi välja jätta.

Kohvikutepäev peaks pakkuma elamusi tõepoolest igale maitsele. Juba kell kaheksa teeb Uderna külas uksed lahti Kasteheina hommikusöögikohvik, kus soovijad saavad panna päevale aluse toeka pudruga, seejärel avatakse riburada ka ülejäänud kohvikud. Lisaks kodumaistele hõrgutistele pakutakse mõneski kohvikus pärle ka Itaalia, Prantsusmaa ja Mehhiko köögist, üks kohvik on end tituleerinud aga otsesõnu «rahvusköökide paabeliks».

Tegevust jätkub aga ka siis, kui kõht head-paremat täis söödud. Kohvikud vääristavad oma menüüd ka kultuuriprogrammiga, näiteks ühe õuekohviku juures peetakse põnevate asjade laata, kust on leida nii vanakraami kui pererahva ja selle tutvusringkonna loomingut.

Üks eriti omamoodi kohvik on aga «Põgene, vaba laps», kus saab süüa, juua ja ... põgeneda! Nimelt on sinna sisse seatud kaks ajutist põgenemistuba, kus kõik soovijad saavad panna proovile oma põgenemisoskuse.

Kahekümne ühest kodukohvikust kaheksateist asuvad Elvas, peale selle saab kohvikutepäeval maitseelamusi nautida Peedul, Käärdi alevikus ja Uderna külas.

Ürituse täpsema programmiga saab tutvuda Elva kodukohvikutepäeva Facebooki leheküljel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles