Tartu paistab laias ilmas palju kuulsam arvatust

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu suvel Petseris tehtud fotol on Jurjevi tänav, mille remont valmis lõplikult euroraha toel 31. oktoobril 2015, nagu on kirjas suurel sildil kloostri lähedal turismiputkade juures.
Mullu suvel Petseris tehtud fotol on Jurjevi tänav, mille remont valmis lõplikult euroraha toel 31. oktoobril 2015, nagu on kirjas suurel sildil kloostri lähedal turismiputkade juures. Foto: Andres Didrik

Nädal tagasi ilmus Tartu päeva puhul Tartu Postimehes lugu «Maailmas leidub tartlaste kodulinna nime kaunites ja koledateski kohtades», mis andis vestelises laadis ülevaate kohanime Tartu (endised nimed Dorpat, Derpt, Jurjev, Tarbatu) tarvitamisest mujal maailmas.

Lugu ilmus samal päeval ka suhtlusmeedias, kus autor avaldas juba ette tänu neile, kes teda selle loo eest tahavad pragada või talle lisainfot anda. Vastukaja kogunes ootamatult palju, kõige esimene aga tuli hoopiski telefonitsi.

Jurjevid siin ja seal

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles