Henri Kaselo: Võtkem eeskuju leedukatelt

Henri Kaselo
, Europarlamendi liikme Marju Lauristini nõunik (SDE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Kaselo
Henri Kaselo Foto: TPM

Tartu lennujaama reisijate arv on tänu Helsingi liinile järjest enam kasvanud: mullu oli neid juba 21 117. Tartlased võivad olla rahul, kuid see ei tähenda, et peaksime rahulduma pelgalt olemasolevaga.

Näiteks elanike arvult Viljandi linna suuruse Palanga lennujaama reisijate arv oli mullu üle 145 000, tänavune kasv on juba pea kahekordne. Mais lendas Palanga lennujaama kaudu 98 protsenti enam reisijaid kui mullu – 21 200. Seda oli sama palju kui Tartu lennujaamas teenindati terve aasta jooksul.

Pole ka ime. Palangast saab lennata kaheksasse sihtkohta: Oslosse, Londonisse, Varssavisse, Kopenhaagenisse, Minskisse, Riiga, Kiievisse ja Moskvasse. See kõik on saanud aga teoks tänu Leedu riigi investeeringutele ning lennujaama ja kohalike juhtide lobitööle, kes suutsid meelitada Palangasse lendama suured lennukompaniid SAS, LOT, Ukraine International Airlines, Belavia, RusLine ja Air Baltic ning odavlennufirmad Ryanair, Norwegian ja Wizzair.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles