Kohus trahvis Kallaste volikogu esimeest

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ASi Kallaste Kalur juhatuse esimees ning Kallaste linnavolikogu esimees Fjodor Plešankov.
ASi Kallaste Kalur juhatuse esimees ning Kallaste linnavolikogu esimees Fjodor Plešankov. Foto: Margus Ansu

Tartu maakohus tunnistas täna Fjodor Plešankovi (68) süüdi korruptsioonivastases seaduses kehtestatud toimingupiirangu teadvas rikkumises eriti suures ulatuses ning mõistis talle rahalise karistuse 50 päevamäära ehk 2150 eurot.

Menetluskulude katteks tuleb Plešankovil tasuda 682 eurot, vahendas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm. Kohus leidis, et kuigi ei saa Plešankovile ette heita samme, mis tehti Kallaste linna arendamiseks, ei saa ka kõrvale vaadata sellest, et süüdistatav oli samal ajal nii Kallaste linna volikogu esimees kui ka ASi Kallaste Kaluri juhatuse liige ning on olemas seos linna ja Kallaste Kaluri huvide vahel.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri koostatud süüdistuse järgi rikkus Plešankov korruptsioonivastases seaduses kehtestatud toimingupiirangut teadlikult eriti suures ulatuses. Täpsemalt on Plešankov Kallastel tegutseva ASi Kallaste Kalur juhatuse esimees ning kohtule esitatud andmetest nähtub, et olles ametiisik, osales ja hääletas süüdistatav huvide konflikti olukorras Kallaste linnavolikogu istungitel otsuste poolt, mis olid muu hulgas seotud ASi Kallaste Kalur kinnistutega.

Lõuna ringkonnaprokurör Marge Püss palus kohtul mõista süüdistatavale 10 750-eurone rahaline karistus. Süüdistatava kaitsja vandeadvokaat Margo Lemetti palus oma kaitsealuse esitatud süüdistustes õigeks mõista.

Kohtu hinnangul ei esitanud süüdistatava kaitsja kohtumenetluses asjaolusid, mis välistaks Plešankovi süüdimõistmise.

Kohtumenetluse pooled saavad tänase otsuse vaidlustamise soovist teada anda seitsme päeva jooksul. Kui otsus vaidlustatakse, teeb kohus motiveeritud tervikotsuse teatavaks 4. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles