Kindel: Sebe jätkab Tartu linnaliinidel veel kolm aastat

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebe punased bussid jätkavad Tartus vuramist.
Sebe punased bussid jätkavad Tartus vuramist. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linnavalitsus otsustas tänasel istungil pikendada AS-ga Sebe 2010. aastal sõlmitud Tartu linna bussiliiniveo avaliku teenindamise lepingut ajavahemikuks 1. juuli 2017 kuni 30. juuni 2019.

Tartu linnavalitsus kuulutas selle aasta märtsis välja riigihanke Tartu linna avaliku bussiliiniveo teenuse tellimiseks ajavahemikul 1. juuli 2017 kuni 30. juuni 2027.

Esialgne pakkumuste esitamise tähtaeg oli 10. mai 2016, kuid hankedokumentide vaidlustamise tõttu on pakkumuste esitamise tähtaeg edasi lükatud 12. juulile 2016.

Uue hankelepingu perioodi alguseni on jäänud napilt aasta, kuid võimalikel vaidlustajatel on edasikaebamisel võimalik pakkumuste esitamise tähtpäeva lükata edasi määramata aja võrra.

Seetõttu otsustas Tartu linnavolikogu 30. juuni 2016 istungil anda loa lepingu pikendamiseks senise teenuse osutajaga, AS-ga Sebe kahe aasta võrra. Hankelepingut pikendatakse senisest soodsamatel tingimustel. Läbirääkimiste tulemusena on saavutatud kokkulepe liinikilomeetri hinna vähenemise osas 1,5 protsendi võrra.

Abilinnapea Valvo Semilarski sõnul planeerib AS Sebe võtta kasutusele ka täiendavaid busse, et tagada igati Tartu ühistranspordi kvaliteeti.

«Lisaks on teenusepakkuja väljendanud ka valmidust võimalike lisamahtude teenindamiseks lähitulevikus. Oleme huvitatud, et stabiilne ja kvaliteetne teenus linlaste jaoks jätkuks,» lisas Semilarski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles