Vilde tervisekohvik sulges uksed, Shooters laieneb

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilde tervisekohvik sulges uksed.
Vilde tervisekohvik sulges uksed. Foto: Sille Annuk / Postimees

Vilde tervisekohviku uksel seisab eelmise kuu lõpust silt, et alates 23. juunist on kohvik külastajatele suletud. Vilde juhatuse esimees Priit Reiman kinnitas, et tõepoolest on ühe projekti eluiga läbi saanud ja nišikohviku järele ei olnud siiski piisavalt nõudlust.

Tervisekohvik avati aadressil Vallikraavi 4 esimesel korrusel üle viie aasta tagasi, mil kohvik hakkas külastajatele pakkuma tavapärase kohvikumenüü asemel toitumisspetsialistide nõuannete järgi valmistatud tervislikke roogi.

«Aastaga on üle kümne uue restorani Tartus juurde tulnud, mis teeb omakorda igasuguste toitlustusasutuste pidamise raskemaks, sest see hajutab kliente. Meil on kaks korrust restorani pidada ja polnud enam mõistlik, sest pinda oli liiga palju,» ütles Reiman.

Juhatuse esimees usub, et kindlasti mõjutas inimeste huvi kohviku vastu kõrgem hinnaklass. Nimelt kasutati toitude valmistamisel bio- ja mahetoorainet, mis on kulukam ning kajastus ka toitude lõpphinnas.

Reimani sõnul tuli otsus juhatusele raskelt, sest nii tervisliku eluviisi kui ka tervisliku toidu propageerimine on Vildel südameasjaks. Ta lisas, et kuna Tartus otseselt sellist kohta ei olnud, oleks võinud eeldada, et on huvi on suurem. «Leidsime, et pole mõtet punnitada ja pealegi selline spetsiifilise asja tegemine nõuab palju energiat,» lisas ta.

Kuna Vilde kohviku põhiäri on siiski teisel korrusel, saab Reimani sõnul tervisekohviku mõtteid ja ideoloogiat edasi kasutada.

Tervisekohviku ruumid aga tühjad ei jää, sest nendesse laiendab tegevust baar Shooters. Tartu Shootersi juhataja Märt Mägi märkis, et Shooters on laienemisele mõelnud juba mõnda aega ja kohviku sulgemisega tekkis hea võimalus see ellu viia.

Töö juba endise kohviku ruumides käib. Mägi ütles, et otseselt ükski ala klubil ära ei kao ega juurde ei lisandu, vaid uute ruumidega saavad nad oma senised alad natuke ümber paigutada, et külastajal oleks mugavam ja lihtsam liikuda.

«Siiski jätame külalistele ka natuke uudistamisrõõmu, mistõttu täpsest ümberkorraldusest saab aimu pärast avamist,» lausus Mägi lisades, et uus ala loodetakse külastajatele avada sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles