Tartu kehtestas spordivaldkonna toetuste uue korra

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamme staadion.
Tamme staadion. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavolikogu 30. juuni määrusega kinnitati Tartu linna spordi valdkonna projektide toetamiseks uus kord, millega täpsustati toetuste andmise eesmärgid ja toetusmeetmed.

Toetuste andmise eesmärkideks on tervislike eluviiside propageerimine ning liikumisharrastusega tegelejate osakaalu suurendamine, saavutusspordisündmuste toimumise soodustamine, erinevate spordialade tutvustamine eelkõige lastele ja noortele linna meistrivõistluste ja koolidevaheliste karikavõistluste kaudu, Tartu sportlastele võimaluste loomine rahvusvahelistel võistlustel osalemiseks, koostöö edendamine sõpruslinnadega ning kõrge tasemega sportmänguvõistkondade toetamine.

Neid eesmärke silmas pidades on Tartu linnal kuus toetusmeedet spordiprojektidele:

Spordiprojekt - Tartu linnas või Tartuga seotud  toimuv spordisündmus või sündmuste sari.

Spordi suurprojekt - Tartu linnas või Tartuga seotud spordisündmus või sündmuste sari, millel on rahvusvaheline ning Tartu linna väljaspool Tartut tutvustav mõõde.

Tartu linna meistrivõistlused - konkreetse spordiala linna meistrivõistlused.

Tartu koolidevahelised karikavõistlused - konkreetse spordiala linna koolidevahelised karikavõistlused.

Spordi mobiilsusprojekt - tartlastest sportlaste või võistkonna osalemine väljaspool Eestit rahvusvahelistel tiitlivõistlustel või sõpruslinnade spordiprojektides.

Esindusvõistkond - Tartust tegutseva pallimänguvõistkonna toetamine.

Toetusmeetmete loomisel on lähtutud põhimõtetest, et toetuste taotlemine ja andmine peab võrreldes tänasega olema arusaadavam ning läbipaistvam. Toetuse taotlejal peab olema selge, kui suurt toetust tal on võimalik saada ja kui palju peab tal olema kas kaas- või omafinantseeringut ning millistele kululiikidele üldse on võimalik toetust küsida. Lisaks on peetud oluliseks ka toetuste taotlemise lihtsustamist ja ajakohastamist.

Spordivaldkonna toetuste korra koostamine on olnud pikk ja põhjalik protsess ning sellesse olid kaasatud erinevad Tartu linna spordiorganisatsioonid ning spordiala spetsialistid, kelle seisukohtadega on püütud maksimaalselt arvestada.

Abilinnapea Tiia Teppani sõnul käsitles varasem kord kõiki spordiprojekte üheselt, aga kuna toetuste eesmärgid ja toetusvajadused on erinevad, on uus kord palju põhjalikum ja selgem nii linnale kui ka toetuste taotlejatele.

«Tartu on alati olnud spordisõbralik linn ja ka uuest korrast on näha, kui paljudele erinevatele spordiprojektide liikidele on linn toetusi andnud ja hakkab ka edaspidi andma. Lisaks uues korras sätestatud toetusliikidele toetab linn jätkuvalt suurel määral ka noortespordi huvialast tegevust ja lisatoetustega andekaid noorsportlasi ning tartlastest saavutussportlasi olümpialootuste fondi kaudu,» kommenteeris Teppan uut toetuste korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles