Abilinnapea Kaarsilla õnnetusest: igaüks peab ise tajuma, et see pole koht, kus käia (1)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kaarsild.
Tartu Kaarsild. Foto: Kristjan Teedema

Laupäeva õhtul juhtunud ränk õnnetus Tartu Kaarsillal tõstatab taas küsimuse, kuidas hoida hulljulgeid või muidu seiklushimulisi inimesi sillakaarelt eemal.

Laupäeval veidi enne kella seitset sai politsei teate, et Kaarsillalt on alla kukkunud 16-aastane trikirattur. Umbes nelja meetri kõrguselt alla prantsatanud noormees viidi raskes seisus haiglasse. Sillakaarest sõitis üle teinegi trikirattur, tema jõudis silla teise otsa ning viga ei saanud. Kumbki noormees kiivrit ei kandnud.

Järgmisel aastal võtab linn käsile Kaarsilla kapitaalremondi ning lisaks silla jalgraja laiendamisele saavad ümber ehitatud ka silla otsad. Tartu abilinnapea Jarno Laur nentis siiski, et sellist sillakaart, kuhu üldse ei ole võimalik ronida, kapitaalremont ette ei näe.

«See peaks siis tõenäoliselt tähendama mingit okastraadilahendust, nagu Riias on ühel sillal tehtud, kuid seda me ei plaani,» märkis Laur. Ta kinnitas samas, et sillakaarele pääsemine tahetakse muuta võimalikult ebamugavaks ning projekteerijad sellega ka tegelevad.

Ta ei pidanud ka kuigi otstarbekaks paigaldada silla otste juurde silte, mis keelaks üheselt kaarele ronimise ära. «Ma ei tea, kas me tahame sellist ühiskonda, kus muruniiduki peale on kirjutatud, et muruniiduk on mõeldud muru niitmiseks, et peegel moonutab tegelikkust ja nii edasi. Me teame, et on ühiskondi, kus see on endastmõistetav, aga mina eelistan pigem ühiskonda, kus me ei peaks igale asjale silti juurde panema. Aga kindlasti on see arutelu koht,» ütles Laur.

Ta rõhutas, et  lõpuks taandub kõik ikkagi inimeste endi vastutusele. «Iga inimese enda mõistust ei asenda paraku mitte miski, igaüks peab ise tajuma, et see pole koht, kus käia,» nentis Jarno Laur.

Viimati juhtus Kaarsillal traagiliste tagajärgedega õnnetus viis aastat tagasi, kui hukkus sillalt jõkke hüpanud 28-aastane mees.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles