Fotod: supilinlane maalis koduõues kuuri rõõmsaks

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kroonuaia tänava elumaja kuur Tartus.
Kroonuaia tänava elumaja kuur Tartus. Foto: Raimu Hanson

Pühapäeval lõpetas Supilinna servas asuva Kroonuaia tänava elanik Kadri Kosk oma koduõues suure maalingu, mis katab kuuri nelja seina. Tänavalt hakkab silma kõigepealt suurimal seinal jalgratta seljas tagurpidi istuv kena kübaraga proua, kusjuures jalgratas seisab värviliste munakivide peal. Pilku rõõmustavad ka kuuri teiste seinte pildid.

Raatuse kooli kunstiõpetuse ja inglise keele õpetaja Kadri Kosk astus vana puitseina juurde akrüülvärvide ja pintsliga mais. Ta ütles, et maalis pühapäeval suurima seina pildile tausta. Fotod tema kunstiteosest on juba levinud suhtlusmeedias. Ja nagu ütles toast õue astunud näitleja ja muusik Heilo Aadla, peatus laupäeval värava taga värvikirevat kuuri imetlema kaks turismirühma, kes olid välja astunud botaanikaaiast. «Ju siis on, mida vaadata,» ütles ta.

Ümbruskonnas leidub muudki vaatamisväärset. Kroonuaia ja Oa tänava nurgal tekkis kunagise tootmishoone hallile seinale mullu suvel samuti rõõmus ja värvikirev pilt, mis oma taimerohkuses tuletab meelde, et botaanikaaed asub naabruses. Autoriks on märgitud Kama.

Halli seina maalingust rääkides juhtis Heilo Aadla tähelepanu ühele selle detailile - maalitud tänavasildile «Armastage 11». «Siin käivad pildistamas pruutpaarid, kelle laulatus on botaanikaaias,» ütles Aadla.

Sealsamas lähedal on Marja tänavas plekkgaraaž, mille uksel on MinaJaLydia ja Kairo koostöös loodud mehe portree. See valmis kevadel 2014.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles