Reelika Ojakivi: noored on rahul, aga sellest ei piisa

, haridus- ja teadusministeeriumi noorteosakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reelika Ojakivi
haridus- ja teadusministeeriumi noorteosakonna juhataja
Reelika Ojakivi haridus- ja teadusministeeriumi noorteosakonna juhataja Foto: Erakogu

Värske uuring näitab, et Tartu ja Tartumaa noored on noorsootööga väga rahul. Eesti noortest on noorsootööga rahul 87 protsenti, Tartumaal on rahulolevaid noori 91 protsenti ja Tartu linnas lausa 93 protsenti. 45 protsenti Tartumaa noortest leidis, et nende kodukohas on piisavalt võimalusi veeta vaba aega sisukalt. Veerand omakorda arvas, et võimalusi on küll üsna palju, kuid võiks veelgi rohkem olla. 19 protsendi uuringus osalenud noorte hinnangul on võimalusi ainult natuke ja neid võiks kindlasti rohkem olla ning kaheksa protsenti vastanutest leidis, et nende kodukohas ei ole üldse võimalusi vaba aega sisukalt veeta.

Noored vajavad ja hindavad noorsootööd ning saavad selles osaledes nii teadmisi, oskusi kui ka kogemusi edasiseks tööeluks ja ühiskonnas toimetulekuks. Mitteformaalsel õppel on noore arengus ja eneseleidmises suur roll.  

Eestis on 285 000 noort ehk 7–26-aastast elanikku. See on peaaegu kahe Tartumaa jagu inimesi. Vaadates maakondi eraldi, ei tundu arvud kaugeltki hoomamatu statistikana, vaid muutuvad inimesteks, rõõmudeks ja muredeks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles