Galerii: Tartut tabas külluslik vihmasadu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskpäevast alates hakkas Tartus ilm pimenema. Selle põhjuseks oli läänesuunalt lähenenud äikesepilv, mis muutis kella 13 paiku keskpäeva pimedaks nagu öösel. Ja kui siis taevaluugid avanesid, mäslesid tänavatel jõed.

Väga tugevaid vihmasadusid on Tartus sel suvel tulnud juba mitmel korral, kuid tänane sadu oli vee hulga poolest arvatavalt kõige rikkalikum. Osa linlastest kurvastas rohke vee üle. Leidus neidki, kes rõõmustasid ja lasid end mööduvatel autodel pritsida.

Tartu-Tõravere meteoroloogiajaama meteoroloog-tehnik Taavi Kuha käis õhtul pärast viit tegemas Tõraveres manuaalset mõõtmist ja kommenteeris, et ühe tunni jooksul kella 13-14 ajal sadas maha 9,6 millimeetrit. Tartus sadas Tõraverega võrreldes aga rohkem vihma - samal ajavahemikul näitas mitteametlik ilmajaam Tartu füüsikahoone katusel tunni jooksul sademeid umbes 20 mm.

Kuha rõhutas, et Tartu andmed on siiski mitteametlikud, kuid kinnitas, et võrreldes Tõraverega olid Tartus ilmastikuolud siiski halvemad ja tuulepuhangud ning sajuhood intensiivsemad. 

Kuha ütles veel, et 9,6 mm on ühe tunni jooksul väga suur vihmakogus, kuid siiski mitte erakorraline. Meteoroloog rääkis, et näiteks selle aasta 21. juunil sadas tunniga 30 mm sademeid, mida võib pidada rekordsajuks ja harukordseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles