Moskvalanna maalib Tartu agulit

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekaterina Zelenova üks väike vaade Tartule.
Ekaterina Zelenova üks väike vaade Tartule. Foto: Aime Jõgi

Moskvalanna Ekaterina Zelenova, kes selle aasta algul tõi Gildi galeriisse oma looma- ja linnupildid, on nüüd tagasi hoopis uue teemaga – Tartu linna vaadetega.

Juba talvel lubas Zelenova, et tahab väga maalida siinseid hoove ja nurgataguseid ning nüüd on ta oma lubaduse teoks teinud.

Gildi galerii perenaine Rosalie Pedassaar kommenteeris, et maalidel kujutatu ei vasta päriselt tegelikkusele, vaid on kohati moonutatud või on pildile valitud mõne maja või tänava otsekui äralõigatud fragment.

Siiski on äratuntavad Tähetorn, Jaani kirik, purskkaev Suudlevad tudengid, Mäe, Orava, Lossi ja Jänese tänav. Tuttavaina näivad ka Supilinna majad ja vanalinna kangialused ning garaaźiuksed, mis võivad olla pärit Hiinalinnast.

Ekaterina Zelenova on erialalt ökonomist, aga kuna ta on lapsepõlves väga hea kunstihariduse saanud, siis maalimisepisik on teda kogu elu saatnud ning ka Moskvas elades on ta saavutanud just kunstiga tegeldes edu ja tuntust.

Tartuga on ta hea sideme saavutanud tänu oma eestlasest mehele.

Tartu vaadetega maalid ja tuśśijoonistused jäävad Gildi galeriisse juulikuu lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles